CORONA PROTOCOL LTC LOENEN 14 oktober 2020

14 oktober 2020

CORONA PROTOCOL LTC LOENEN 14 oktober 2020

Inleiding Het kabinet heeft dinsdag 13 oktober extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. De horeca moet sluiten, de maximale groepsgrootte wordt teruggebracht en amateur sportwedstrijden zijn verboden. Het zijn harde maatregelen, maar deze zijn noodzakelijk in de bestrijding van het coronavirus. De maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober en gelden voorlopig voor de komende 4 weken. Over 2 weken maakt het kabinet de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen. Het doel van alle maatregelen is het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen. Het kabinet roept mensen dan ook op contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven.

Wat betekent dit voor het tennis en LTC?

• De KNLTB Competitie 2020 wordt per direct beëindigd, zowel voor de jeugd als voor de senioren. De competitie zal ook niet meer worden hervat, ook al gelden de maatregelen voorlopig voor een periode van 4 weken. De KNLTB heeft ook laten weten dat er geen restitutie plaatsvindt van (een deel van) de competitiebijdrage.
  • De eerste speelronde(s) van de KNLTB wintercompetitie worden vooralsnog uitgesteld naar een later tijdstip. Wanneer de maatregelen weer zouden worden versoepeld, wordt door de KNLTB bekeken of de wintercompetitie weer kan aanvangen. Dit is dus nog onzeker.
  • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen buiten en binnen in de hal. Reserveren in het systeem via LTC club app (digitaal afhangen) blijft verplicht. Zonder baanreservering geen toegang tot het park.
  • De maximale groepsgrootte is 4 personen. Dat geldt ook voor de trainingen voor volwassenen vanaf 18 jaar (exclusief de trainer).
  • Naast de sportkantine zijn douches en kleedkamers gesloten. De toiletten blijven geopend maar nadrukkelijk alleen bedoeld voor noodgevallen.
  • Publiek is niet toegestaan. Ouders dus ook niet kijken bij training van kind.
  • Deze maatregelen zijn afgelopen woensdagavond 14 oktober ingegaan.

Extra verduidelijkingen op de corona maatregelen vanuit de KNLTB

• Dubbelen is toegestaan, mits er altijd bewust 1,5 meter afstand wordt gehouden. Geen fysiek contact, houd altijd een racketlengte afstand, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan.
  • Het tossen, de laddercompetitie en interne competitie zijn niet meer toegestaan.
  • Onderling een wedstrijdje spelen (trainingswedstrijden of oefenpotjes) mag wel (maar dus niet georganiseerd).
  • Er zijn mogelijkheden voor activiteiten onder leiding van een tennistrainer voor zowel bestaande en/of nieuwe leden. LTC verkent hiertoe de mogelijkheden.

De eerdere richtlijnen blijven als vanzelfsprekend in tact bij LTC

• Blijf thuis bij klachten.
  • Kom maximaal 5 minuten voor aanvang van de training of vrijspelen naar het park, en ga na afloop direct naar huis.
  • Vermijd fysiek contact. Niet samen op bankjes zitten, geen high fives en wissel met klok mee.
  • Houd altijd 1,5 meter afstand.