CORONA PROTOCOL UPDATE LTC per 16 november 2021

18 november 2021

Het aantal coronabesmettingen stijgt de afgelopen weken snel en de druk op de zorg neemt verder toe. Het kabinet heeft daarom extra coronamaatregelen aangekondigd om het aantal contacten tussen mensen te beperken.

Vanaf zaterdag 13 november moet alle horeca om 20 uur sluiten, dus ook op sportlocaties.

Voor de horeca geldt al een coronatoegangsbewijs (CTB), een vaste zitplaats wordt weer verplicht.

De 1.5 meter afstand regel wordt opnieuw ingevoerd, niet tijdens het sporten maar wel buiten de baan of op het park.

Sportwedstrijden mogen doorgaan, maar dan zonder publiek op de tribunes of langs de baan. Dit geldt voor professionele wedstrijden en ook voor amateursport. Daarnaast is het advies maximaal 4 mensen thuis te ontvangen en zoveel mogelijk thuis te werken.

De gedeeltelijke lockdown duurt 3 weken en gaat in op zaterdag 13 november om 18.00 uur t/m zaterdag 4 december. De situatie wordt op vrijdag 3 december opnieuw beoordeeld door het kabinet.

Consequenties voor LTC

De maatregelen voor het tennis bij LTC betekenen:

- Sporten buiten blijft gelukkig mogelijk.
- Tijdens het sporten is de 1.5 meter afstand niet nodig, wel buiten de baan of op het park. Geef elkaar dus de ruimte.
- Voor buitensporten is het niet nodig een CTB te laten zien.
- Horeca op sportlocaties mag open van 6.00 uur tot 20.00 uur, echter ons clubhuis is al dicht gegeven het seizoen. Een CTB is echter wel nodig voor iedereen van 18 jaar en ouder bij het betreden van de binnenruimtes en het buitenterras. Dit betekent ook dat iedereen die gebruik maakt van het buitenterras en de binnenruimtes (toilet en kleedruimtes) een CTB moet kunnen laten zien. Wij willen als bestuur alle leden verzoeken hier rekening mee te houden, en/of in principe na (inhaal)competitie zsm naar huis te gaan ipv intens gebruik buitenterras.
- Publiek is niet toegestaan op het park of in een hal. Ouders, familie en vrienden kunnen dus niet meer komen kijken bij trainingen en wedstrijden tot voorlopig 4 december.

Wij hopen weer op jullie medewerking te kunnen rekenen om zo samen gezond te kunnen blijven tennissen.

Met sportieve groet,

Het bestuur van LTC