CORONA PROTOCOL UPDATE LTC per 22 september 2021

23 september 2021

Vanaf 25 september vervalt de 1.5 meterregel, maar gelden er nog wel enkele voorwaarden om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Zo is voor het gebruik maken van de horeca een coronatoegangsbewijs nodig, ook op sportlocaties. Dit geldt alleen binnen, want het kabinet heeft de maatregelen voor de horeca buiten wat versoepeld. Voor de sport zijn enkele uitzonderingen gemaakt voor niet-horeca gerelateerd gebruik van het clubhuis of de sportkantine. In november bekijkt het kabinet de situatie opnieuw en bepaalt dan welke maatregelen nog nodig zijn.

Wat betekent dit voor de horeca op sportlocaties?

• Voor gasten die binnen in het clubhuis of de sportkantine zitten en een hapje/drankje nuttigen, zowel staand als zittend is wel een coronatoegangsbewijs nodig. De check hoeft niet gelijk bij de ingang gedaan te worden, maar mag ook gedaan worden als de persoon in het horecagedeelte plaatsneemt.
  • Bij het afhalen van drankjes/hapjes in het clubhuis en het nuttigen daarvan op het terras of langs de baan is een coronatoegangsbewijs niet nodig.
  • Het is mogelijk om een deel van de sportkantine/horeca af te scheiden van de rest van de ruimte, zodat de sportkantine of het clubhuis gebruikt kan blijven worden ook zonder coronatoegangsbewijs voor bijvoorbeeld toegang tot kleedkamers, toiletten en bestuurskamer.

Wat betekenen deze nieuwe maatregelen voor de aanpak bij LTC?

• Bij langer verblijf in het clubhuis is een coronatoegangsbewijs verplicht is voor iedereen van 13 jaar en ouder.
  • Vanaf 14 jaar moet het gebruik van het coronatoegangsbewijs bij langer verblijf in clubhuis worden gecontroleerd door de bardienst (laten tonen QR code). Bij competitiedagen en -avonden ligt deze verantwoordelijkheid bij de team captains. De team captains zijn op de hoogte gebracht door de VCL.
  • Voor het gebruik van het terras buiten geldt de verplichting van toegangsbewijs niet.
  • Voor het bestellen en afhalen van eten en drinken in het clubhuis is een coronatoegangsbewijs ook niet verplicht.
  • In geval van doorloop naar toilet/kleedkamers in het clubhuis is tevens geen coronatoegangsbewijs nodig.
  • Er geldt geen maximaal aantal bezoekers in het clubhuis. Het clubhuis dient wel om 00.00 uur gesloten te worden.