LTC CORONA PROTOCOL 8 MAART 2021

10 maart 2021

DUBBELEN EN TRAINEN MET 4 PERSONEN PER BAAN MAG WEER

Het kabinet heeft maandagavond 8 maart aangekondigd dat de huidige maatregelen in de strijd tegen het coronavirus van kracht blijven, maar dat enkele kleine aanpassingen mogelijk zijn. Het belang van sporten en bewegen voor de fysieke en mentale gezondheid wordt onderkend en is aanleiding om nu ook iets meer ruimte te geven aan volwassenen vanaf 27 jaar. Vanaf 16 maart mogen volwassenen van 27 jaar en ouder buiten op sportaccommodaties met maximaal 4 mensen sporten. Tennis met 4 personen op een baan is dus weer toegestaan. Voorwaarde is wel dat spelers van 27 jaar en ouder 1.5 meter afstand van elkaar houden. Voor jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar was sporten bij sportaccommodaties al toegestaan, zonder maximale groepsgrootte en zonder 1.5 meter afstand te houden. De lockdown inclusief de avondklok blijft tenminste gelden t/m dinsdag 30 maart. Op dinsdag 23 maart maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 30 maart.

Wat betekent dit voor het tennis bij LTC?

Gewijzigde maatregelen vanaf 16 maart

• Volwassenen vanaf 27 jaar mogen tennissen met maximaal 4 personen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Dubbelen mag dus, bij voorkeur in 2 vaste koppels van 2 personen; houd altijd 1.5 meter afstand tot het andere koppel en je medespeler. Wedstrijden zijn nog niet toegestaan, dus geen interne competities.
  • Voor trainingen met volwassenen vanaf 27 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten.

Maatregelen die worden verlengd

• Jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden. Interne wedstrijden op de club zijn toegestaan.
  • Tennis in een binnen accommodatie is niet toegestaan, ook niet in een blaashal.
  • Er worden geen (officiële) wedstrijden zoals competities en toernooien gespeeld.
  • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.
  • De avondklok geldt van 21.00 tot 4.30 uur.

VOORJAARSCOMPETITIE VOORLOPIG UITGESTELD NAAR BEGIN MEI

Met de verlenging van de lockdown en de onzekerheid over de situatie in april heeft de KNLTB besloten de start van de Voorjaarscompetitie 2021 voorlopig uit te stellen tot begin mei. Het animo om competitie te spelen is erg groot, meer dan 30.000 teams hebben zich ingeschreven. De KNLTB doet er alles aan om veilig en verantwoord binnen de geldende coronamaatregelen een volledige competitie door te laten gaan.