LTC CORONA UPDATE 31 MEI 2021

03 juni 2021

Het kabinet heeft tijdens de persconferentie vrijdagavond 28 mei aangekondigd dat ‘stap 3’ van het openingsplan van het kabinet vanaf zaterdag 5 juni kan worden gezet. Officiële cluboverstijgende wedstrijden voor jeugd t/m 17 jaar zijn dan weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Binnensporten mag weer in grotere groepen. Ook de horeca op sportlocaties binnen mag onder voorwaarden open.

De daling van het aantal besmettingen en de ziekenhuisopnames zet door en het aantal vaccinaties stijgt snel, waardoor versoepelingen van de coronamaatregelen sneller dan verwacht mogelijk zijn.

Goed nieuws dus, want dit betekent dat de verkorte Tenniskids en Junioren competitie gespeeld kan worden. Ook Tenniskids en junioren toernooien kunnen vanaf 5 juni door gaan. Publiek bij jeugdwedstrijden en interne wedstrijden is nog niet toegestaan. Spelers vanaf 18 jaar mogen nog geen competitie spelen, maar onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club zijn wel toegestaan.

Terrassen op sportlocaties mochten al open tot 20.00 uur, nu mag er vanaf 5 juni zowel buiten op het terras als binnen in het clubhuis een drankje worden gedronken of een hapje gegeten tot 22.00 uur. Het bestuur heeft naar aanleiding van deze versoepelingen besloten om het clubhuis te openen voor de koffie ochtenden (was al), en in de avonden van 19-22 uur door de week, en in de weekenden als er activiteiten zijn. Bardienst wordt om deze reden ook hervat. Uiteraard gelden hierbij de horeca regels, zoals alleen zitplaatsen en max. 50 personen op een terras of in het clubhuis (exclusief personeel). Volwassenen houden altijd 1.5 meter afstand en zitten met maximaal 4 personen aan een tafel. Kleedkamers en douches mogen verder weer gebruikt worden.

Hieronder nog een uitgebreid overzicht van de algemene richtlijnen en de richtlijnen per doelgroep, die gelden vanaf 5 juni. LTC wil deze richtlijnen graag handhaven bij de club, en vragen een ieders medewerking.

Jeugd t/m 17 jaar
Zowel binnen als buiten trainen is toegestaan, leraar aanwezig
• Geen maximum aantal spelers per baan en geen maximale groepsgrootte
• Geen 1,5 meter afstand houden onderling, zowel binnen als buiten spelen is toegestaan
• Geen maximum aantal spelers per baan, geen 1,5 meter afstand houden onderling.
• Cluboverstijgende wedstrijden zoals competities en toernooien zijn wel toegestaan.
• Onderlinge wedstrijden met spelers van de eigen vereniging (interne competities, clubkampioenschappen, toss en laddercompetitie) zijn wel toegestaan.
• Geen maximale groepsgrootte

Volwassenen vanaf 18 jaar
Leraar aanwezig, geen 1,5 meter afstand houden onderling tijdens de training
• Maximale groepsgrootte 50 personen, zowel binnen als buiten spelen is toegestaan
• Geen 1,5 meter afstand houden tijdens het spelen, geen maximum aantal spelers per baan, zowel binnen als buiten.
• Maximale groepsgrootte 50 personen
• Vriendschappelijke wedstrijden met spelers van de eigen vereniging (Toss en Laddercompetitie) – met vooraf een speelafspraak - zijn wel toegestaan.
• Officiële interne toernooien (zoals clubkampioenschappen) zijn wel toegestaan.
• Cluboverstijgende wedstrijden zoals competities en toernooien zijn niet toegestaan.

Clubhuis en terras
• Het clubhuis en het terras mogen in principe open van 6.00 tot 22.00 uur onder voorwaarden, maximaal 50 personen, maximaal 4 personen aan een tafel op 1,5 meter afstand (tenzij dit mensen zijn uit eenzelfde huishouden) en alleen zitplaatsen. Een reservering vooraf of terplekke (dit kan een baanreservering, een les of wedstrijd zijn) en gezondheidscheck is verplicht. Binnen is het dragen van een mondkapje ook verplicht.
• Kleedkamers, douches en toiletten mogen open.

Het bestuur heeft naar aanleiding van deze versoepelingen besloten om het clubhuis te openen voor de koffie ochtenden, en in de avonden van 19-22 uur door de week, en in de weekenden als er activiteiten zijn. Bardienst wordt om deze reden dus ook hervat.

Veilig de baan op principes
• De vereniging is open voor vrij spelen, trainen, cluboverstijgende jeugdwedstrijden en interne wedstrijden. Het advies is van te voren een baan te reserveren.
• Spelers zijn welkom op het tijdstip dat ze een baan gereserveerd hebben en/of training hebben of ingedeeld zijn voor een wedstrijd. Kom 5 minuten voor aanvang van de training of vrij spelen naar het park.
• Spelers en leraren hoeven bij het tennissen of padellen geen 1.5 meter afstand tot elkaar te houden op de baan. Buiten de baan geldt de 1.5 meter afstand onderling wel voor volwassenen vanaf 18 jaar.
• Publiek is nog steeds niet toegestaan op het park, ook niet bij wedstrijden. Toeschouwers, zoals opa en oma, broertjes en zusjes zijn niet toegestaan. Ouders mogen dus ook niet komen kijken bij de tennisles of wedstrijd van hun kinderen.
• Voor jeugdteams t/m 17 jaar geldt dat jeugdcoördinatoren, wedstrijdplanners, scheidsrechters/tellers bij thuiswedstrijden, coaches/begeleiders en ouders die moeten rijden naar uitwedstrijden onderdeel uitmaken van het begeleidende team. Zij mogen wel op het park aanwezig zijn.

inf[email protected]