LTC corona update: meer ruimte voor jeugdwedstrijden en verdere opening horeca

03 juni 2021

LTC CORONA UPDATE 31 MEI 2021

Het kabinet heeft tijdens de persconferentie van vrijdagavond 28 mei aangekondigd dat stap 3 van het openingsplan van het kabinet vanaf zaterdag 5 juni kan worden gezet. Officiële cluboverstijgende wedstrijden voor jeugd t/m 17 jaar zijn dan weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Binnensporten mag ook weer in grotere groepen. Ook de horeca op sportlocaties binnen mag onder voorwaarden open.

Goed nieuws dus, want dit betekent dat de verkorte Tenniskids en Junioren competitie gespeeld kunnen worden. Ook Tenniskids en junioren toernooien kunnen vanaf 5 juni door gaan. Publiek bij jeugdwedstrijden en interne wedstrijden is nog niet toegestaan. Spelers vanaf 18 jaar mogen nog geen competitie spelen, maar onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club zijn wel toegestaan.

Terrassen op sportlocaties mochten al open tot 20.00 uur. Met de versoepeling mag er vanaf 5 juni zowel buiten op het terras als binnen in het clubhuis een drankje worden gedronken of een hapje gegeten tot 22.00 uur.

Het bestuur heeft naar aanleiding van deze versoepelingen besloten om ons clubhuis te openen voor de koffie ochtenden (was al), in de avonden van 19-22 uur door de week, en in de weekenden als er activiteiten zijn. Bardiensten worden om deze reden ook hervat. Uiteraard gelden hierbij de bekende horeca regels, zoals alleen zitplaatsen en max. 50 personen op een terras of in het clubhuis (exclusief personeel). Volwassenen houden altijd 1.5 meter afstand en zitten met maximaal 4 personen aan een tafel. Kleedkamers en douches mogen verder weer gebruikt worden.

Op de LTC website staat de update van het totale corona protocol met daarin een uitgebreid overzicht van de algemene richtlijnen en de richtlijnen per doelgroep, die gelden vanaf 5 juni. LTC wil deze richtlijnen graag handhaven bij de club, en vragen wederom een ieders medewerking.

Met sportieve groet,

Het Bestuur van LTC