Najaarscompetitie 2022: schrijf je in!

24 mei 2022

Met de zomer en ons open toernooi in zicht denk je nog niet gelijk aan het najaar. Maar toch moet dat wel wil je dan competitie kunnen spelen. Neem dus even de tijd om het aanmeldingsformulier in te vullen om (jijzelf, zoon en/of dochter) aan de KNLTB najaarscompetitie 2022 te kunnen deelnemen.

Inschrijven

Het spelen van wedstrijden zorgt voor veel gezelligheid op de club en meer sociale contacten. En met veel wedstrijden wordt het spelletje nog leuker want techniek, vastheid en tactisch inzicht zullen daardoor zeker verbeteren. Dus meld je aan, jong en oud, individueel of als team! Een overzicht van de speeldata en het competitieaanbod senioren en jeugd vind je op de KNLTB-site. Gebruik het digitale aanmeldingsformulier en stuur dit uiterlijk woensdag 8 juni 2022 in zodat ik tijdig de teams bij de KNLTB kan inschrijven.

Van 7 naar 5 speldagen

De najaarscompetitie is, zowel bij de jeugd als de senioren, de laatste jaren steeds populairder geworden is. Dit najaar is de competitie teruggebracht van 7 naar 5 speldagen. Door de aanpassing van het aantal speeldagen valt in 2022 alleen het begin van de herfstvakantie in de regio Noord in het laatste speelweekend van de Najaarscompetitie. In de regio Midden en Zuid valt de hele vakantie buiten de reguliere speeldagen. Ook is er nu minder kans is op het niet kunnen uitspelen van de competitie vanwege het weer.

Hoeveel teams er daadwerkelijk kunnen deelnemen is afhankelijk van het aantal aanmeldingen voor een bepaalde dag van de week. Natuurlijk zullen wij ons best doen om zoveel mogelijk leden te laten spelen. Er zal echter geloot worden en/of een ander speelmoment worden aangeboden indien dit nodig blijkt. Laat je hierdoor echter niet weerhouden om je aan te melden.

Jeugdtennis

Onze jeugd weet ook steeds meer de competitie te waarderen. Een goede zaak want hoe meer uren je op de baan staat, hoe sneller jouw techniek en vastheid verbeteren en je tennis daardoor steeds leuker gaat vinden. Sinds een aantal jaren is er Tenniskids, waarbij baangrootte en hardheid van de ballen afgestemd zijn op de jonge jeugd tot 12 jaar. De verschillende leeftijdscategorieën worden met kleuren aangegeven t.w. Rood, Oranje en Groen. Daarnaast zijn er de categorieën Junioren 11 t/m 14 jaar en Junioren 13 t/m 17 jaar die met de gewone, gele tennisballen spelen. Wil je weten hoe dat allemaal in zijn werk gaat, kijk dan eens op Tennis.NL (spelregels; competitie), vraag het de jeugdcommissie en/of de functionaris Tenniskids/Verenigingscompetitieleider (VCL).

Voor deelname wordt er alleen een vergoeding gevraagd voor het inschrijfgeld bij de KNLTB en de te verstrekken tennisballen. Teams (tenzij anders vermeld) bestaan uit minimaal 4 spelers. Rekening houdend met blessures, vakanties, et cetera is 6 spelers optimaal en 8 spelers het maximum.

• Senioren:
    • €60 - 8&9 tennis (minimaal 3 spelers)
    • €90 - Teams die alleen dubbelen
    • €120 - Teams die ook singles spelen
  • Jeugd:
    • Rood €84 (2 tot 6  spelers; per speler maximaal €16)
    • Oranje €84 (2 tot 6 spelers; per speler maximaal €16)
    • Groen €120
    • Geel €120

Iedere captain dient het desbetreffende bedrag vóór de eerste speeldag te voldoen.

Boetes

Een door de KNLTB aan een team opgelegde boete, komt ten laste van de spelers van het betreffende team. Denk hierbij aan een boete voor het terugtrekken van een team of het niet opkomen van een team op een wedstrijddag. Natuurlijk bedoeld om van te voren goed na te denken of een team ‘levensvatbaar’ is en dat het team er op alle speeldagen staat.

Reacties: [email protected]

KVK-nummer