Schrijf je tot 14 juni in voor de competitie

02 juni 2021

Nog niet met de tenen in zand en zeewater zitten! Neem even de tijd om het aanmeldingsformulier in te vullen om (zelf, zoon en/of dochter) aan de KNLTB (najaars)competitie 2021 te kunnen deelnemen.

Voor de competitieteams was het dit voorjaar afzien maar de onderlinge teamtrainingen voor zowel jeugd als senioren waren een welkom alternatief. Hierbij kon (extra) ervaring worden opgedaan met het omgaan van de spanning als het wat minder recreatief wordt. Gelukkig kan wel de jeugd vanaf volgend weekend met een ingekorte versie van de Tenniskids en Junioren voorjaarscompetitie aan slag.

Inschrijven voor de competitie in het najaar 2021

Het spelen van wedstrijden zorgt voor veel gezelligheid op de club en meer sociale contacten. En met veel wedstrijden wordt het spelletje nog leuker want techniek, vastheid en tactisch inzicht zullen daardoor zeker verbeteren. De inschrijving voor de competitie is bij de KNLTB opnieuw opengezet, waardoor ook nieuwe teams kunnen worden aangemeld.

Dus meld je aan, jong en oud, individueel of als team!

Een overzicht van de speeldata en het competitieaanbod senioren en jeugd vind je op de KNLTB-site.

Gebruik het digitale aanmeldingsformulier en stuur dit uiterlijk maandag 14 juni 2021 in.

Maximaal aantal teams en Corona

Waar ik heel blij mee ben is dat de competitie, zowel bij de jeugd als de senioren, de laatste jaren steeds populairder geworden is. Hoeveel teams er daadwerkelijk kunnen deelnemen is dit keer niet alleen afhankelijk van het aantal aanmeldingen voor een bepaalde dag van de week. In het najaar is het vanwege de beperkte periode niet mogelijk om 10 weken achter elkaar competitie te spelen. Daarom wordt er op vrijdagavond niet 'om de week gespeeld', zoals dat oorspronkelijk de bedoeling was bij de Voorjaarscompetitie. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat ‘spelen op tijd’ onder spelers niet de voorkeur heeft. Daarom wordt tijdens de KNLTB Competitie 2021 de vrijdagavond op de reguliere wijze georganiseerd: een periode van 7 weken voor zowel de DD, HD en GD teams. Natuurlijk zullen wij ons best doen om zoveel mogelijk leden te laten spelen. Er zal echter geloot worden en/of een ander speelmoment worden aangeboden indien dit nodig blijkt. Laat je hierdoor echter niet weerhouden om je aan te melden.

Jeugdtennis

Onze jeugd weet ook steeds meer de competitie te waarderen. Een goede zaak want hoe meer uren je op de baan staat, hoe sneller jouw techniek en vastheid verbeteren en je tennis daardoor steeds leuker gaat vinden. Sinds een aantal jaren is er Tenniskids, waarbij baangrootte en hardheid van de ballen afgestemd zijn op de jonge jeugd tot 12 jaar. De verschillende leeftijdscategorieën worden met kleuren aangegeven t.w. Rood, Oranje en Groen. Daarnaast zijn er de categorieën Junioren 11 t/m 14 jaar en Junioren 13 t/m 17 jaar die met de gewone, gele tennisballen spelen. Wil je weten hoe dat allemaal in zijn werk gaat, kijk dan eens op Tennis.NL (spelregels; competitie), vraag het de jeugdcommissie en/of de Functionaris Tenniskids/Verenigingscompetitieleider (VCL).

Voor deelname wordt er alleen een vergoeding gevraagd voor het inschrijfgeld bij de KNLTB en de te verstrekken tennisballen. Teams (tenzij anders vermeld) bestaan uit minimaal 4 spelers. Rekening houdend met blessures, vakanties, et cetera is 6 spelers optimaal en 8 spelers het maximum.

Senioren:

• €60 - 8&9 tennis (minimaal 3 spelers)
  • €80 - Teams die alleen dubbelen
  • €120 - Teams die ook singles spelen

Jeugd:

• Geel €120
  • Groen €120
  • Oranje €60 (2 tot 6 spelers; per speler maximaal €15)
  • Rood €60 (2 tot 6  spelers; per speler maximaal €15)

Iedere captain dient het desbetreffende bedrag vóór de eerste speeldag te voldoen.

Boetes

Een door de KNLTB aan een team opgelegde boete, komt ten laste van de spelers van het betreffende team. Denk hierbij aan een boete voor het terugtrekken van een team of het niet opkomen van een team op een wedstrijddag. Natuurlijk bedoeld om van te voren goed na te denken of een team ‘levensvatbaar’ is en dat het team er op alle speeldagen staat.

Reacties: [email protected]