Voorjaarscompetitie 2021 - Meld je nu aan!

16 december 2020

Ondanks alle Corona perikelen is de organisatie van de voorjaarscompetitie 2021 (april t/m juni 2021) al weer in volle gang. Het spelen van wedstrijden zorgt voor veel gezelligheid en sociale contacten op de club. Daarbij wordt het spelletje nog leuker want door veel spelen met verschillende tegenstanders wordt techniek, vastheid en spelinzicht zeker beter.

Het is koffiedik kijken maar iedereen hoopt natuurlijk dat tegen die tijd Corona – met of zonder vaccin – onder controle is. Om in april gelijk van start te kunnen gaan als het groene licht vanuit de KNLTB wordt gegeven, moeten de teams die willen deelnemen natuurlijk al bekend zijn. Daarom kan je vanaf nu aanmelden voor de voorjaarscompetitie 2021.

Maximaal aantal teams en Corona

Waar ik heel blij mee ben is dat de competitie de laatste jaren steeds populairder geworden is. Dit geldt zeker voor de vrijdagavond bij de senioren, maar ook voor de zondag wanneer de jeugd haar wedstrijden speelt. Hoeveel teams er daadwerkelijk kunnen deelnemen is dit keer niet alleen afhankelijk van het aantal aanmeldingen voor een bepaalde dag van de week. Ook Corona speelt nu een rol met name voor de populaire vrijdagavond. In de recente najaarscompetitie was gekozen voor het spelen op tijd, dat bleek een niet-populaire variant. De KNLTB is nu de variant ”om de week spelen” aan het bekijken om daarmee de drukte op de parken te reguleren en de 1,5 meter regel te waarborgen. Eind januari wil de KNLTB hierover duidelijkheid geven. In het kort komt het er op neer dat de competitie maar 5 speeldagen kent en dat de gemengde teams een andere week spelen dan de heren- en damesdubbel teams. Bij LTC Loenen waren er de afgelopen jaren weinig gemengde teams, dus wil je veel wedstrijden spelen, geef je dan naast een heren- damesdubbel team ook op met of voor een gemengd team. Wordt vastgehouden aan de reguliere competitievariant met 7 speeldagen, dan kunnen teams zich nog terugtrekken.

Natuurlijk zullen wij ons best doen om zoveel mogelijk leden te laten spelen. Er zal echter geloot worden en/of een ander speelmoment worden aangeboden indien dit nodig blijkt.

Jeugdtennis

Onze jeugd weet ook steeds meer de competitie te waarderen. Een goede zaak want hoe meer uren op de baan, hoe sneller techniek en vastheid verbeteren en daardoor wordt tennis steeds leuker. Sinds een aantal jaren is er Tenniskids, met baangrootte en hardheid van de ballen afgestemd op de jonge jeugd tot 12 jaar. De verschillende leeftijdscategorieën worden met kleuren aangegeven t.w. Rood, Oranje en Groen. Daarnaast zijn er de leeftijdscategorieën 11 t/m 14 jaar en 13 t/m 17 jaar die met de gewone, gele tennisballen spelen. Wil je weten hoe dat allemaal in zijn werk gaat, kijk dan eens op Tennis.NL (spelregels; competitie), vraag het de jeugdcommissie en/of de Functionaris Tenniskids/Verenigingscompetitieleider (VCL). Maar het belangrijkste is dat je vader of moeder je in ieder geval aanmeldt voor de leukste competitie van Nederland.

Speeldata en competitieaanbod

Een overzicht van de speeldata voor de senioren (regulier en “om de week spelen”) met hun competitieaanbod en de speeldata voor de jeugd met hun verschillende competities (Tenniskids en Junioren) vind je op de KNLTB-site.

Speciale aandacht vraag ik voor het “8&9 Tennis” op de donderdagavond en zondagmiddag. Een laagdrempelige dubbelcompetitie voor (startende) recreatieve tennissers met speelsterkte 8 en 9. Je speelt lekker relaxt want het gaat in deze competitie minder om de punten en veel meer om de gezelligheid. Met de zomer- of winterchallenge lid geworden? Dan is dit zeker iets voor jou.

Voor deelname wordt er alleen een vergoeding gevraagd voor het inschrijfgeld bij de KNLTB en de te verstrekken tennisballen. De tennisballen mag het team houden zodat tussen de wedstrijden door flink geoefend kan worden. Deze vergoeding is gelijk aan die van 2020. Teams bestaan uit minimaal 4 spelers, tenzij anders vermeldt. Rekening houdend met blessures, vakanties, et cetera is 6 spelers optimaal en 8 spelers het maximum. Bij een reguliere voorjaarscompetitie is dit:

Seniorenteams:

• 8&9 tennis (minimaal 3 spelers): €60
  • Teams die alleen dubbelen: €80
  • Teams die single en dubbel spelen: €120

Jeugdteams:

• Rood: €60 (2 tot 6 spelers; per speler maximaal €15)
  • Oranje: €60 (2 tot 6 spelers; per speler maximaal €15)
  • Groen: €120
  • Geel: €120

Iedere captain dient het desbetreffende bedrag vóór de eerste speeldag te voldoen. De penningmeester zal hiervoor een herinnering sturen.

Boetes

Een door de KNLTB aan een team opgelegde boete, komt ten laste van de spelers van het betreffende team. Denk hierbij aan een boete voor het terugtrekken van een team of het niet opkomen van een team op een wedstrijddag. Natuurlijk bedoeld om van te voren goed na te denken of een team ‘levensvatbaar’ is en dat het team er op alle speeldagen staat. Door je individueel en/of als team aan te melden ga jij en/of de teamspelers hiermee akkoord.

Aanmelden

Aanmelden kan, voor jong en oud, door het digitale aanmeldformulier uiterlijk donderdag 31 december a.s. in te sturen. Aanmelden kan individueel of als team.

Voor de senioren is er naast de voorjaarscompetitie tevens de zomeravondcompetitie op de woensdagavond in de maanden mei en juni. Daarvoor komt nog een apart moment van aanmelden.

Henk van der Lans
VCL / Functionaris Tenniskids