Infoboekje voor nieuwe leden

Welkom door Bert van Wijk, voorzitter LTC Loenen 


Namens het gehele bestuur heet ik je van harte welkom bij onze tennisvereniging LTC Loenen. De vereniging bestaat al sinds 1975 en is de opvolger van Lawn Tennisclub Vechtlust, daterend uit 1936. Onze vereniging staat vooral bekend om zijn gemoedelijkheid, familiaire en open karakter.

We proberen sportiviteit en gezelligheid bij elkaar te brengen door middel van het organiseren van activiteiten waaraan iedereen kan deelnemen, jong en oud. Ik ga ervan uit dat je snel je weg vindt binnen de club.

Als wegwijzer vind je in bijgaand document handige wetenswaardigheden en tips over onze club. Heel veel tennisplezier bij onze vereniging en ik hoop je binnenkort persoonlijk te begroeten op ons tennispark!

De vereniging
Tennisvereniging LTC Loenen is gelegen op Sportpark De Heul, Rijksstraatweg 180. Met zo’n 630 leden zijn we een middelgrote vereniging in het hart van de Vechtstreek. De ambities van de club zijn gericht op sportief-recreatief tennissen met een breed scala aan activiteiten voor jeugd en senioren. De club beschikt over 8 banen met led-verlichting: 4 gravelbanen en 4 Probounce (kunstgras) banen. Er kan dus het gehele jaar door getennist worden. Voor de jeugd beschikken wij over een minibaan en een oefenkooi met muur. 

Ons Clubhuis
Het clubhuis ligt in het centrum van ons park en heeft een zonnig terras met een prachtig uitzicht. Na een sportieve tennispartij is het heerlijk om hier te genieten van een welverdiend drankje. Het clubhuis is tijdens het zomerseizoen overdag geopend van 8.30-15.00 (indien onze parkbeheerder er is) en s’avonds van 19.00-23.00 (indien er bardienst is). Het voorportaal van het clubhuis is met behulp van een code de hele dag toegankelijk. Daar vindt je kleedkamers, de toiletten en het afhangbord waarop je banen reserveert. In deze hal bevindt zich ook de lichtschakelaars voor de baanverlichting.

Tennislessen
Met de materialen van tegenwoordig lukt het iedereen om een balletje te slaan. Maar zonder les, blijft de techniek toch achter. De perfecte service leer je niet zomaar, een goede backhand is ook lastig of hoe moet je partner lopen bij het dubbelspel. Een goede instructie is dus onontbeerlijk. In samenwerking met tennisschool CTO en Frank Gerritsen worden lessen gegeven op ons park. De voorjaarstrainingen vinden plaats van april toten met september (aanmelden in maart). De wintertraining loopt van oktober tot maart (aanmelden in september). Tijdens schoolvakanties worden de tennislessen opgeschort.

Aanmelding voor de tennislessen loopt rechtstreeks via CTO en Frank Gerritsen. Binnen onze club kun je kiezen voor twee opties om lessen te volgen:

 • Tennisles bij Frank Gerritsen, NL kampioen dubbel 65+ 2017Plezier, bewegen, beter tennissen, daar ga ik voor.Reeds 25 jaar onze clubtrainer! Geef je op via mail of mobiel: [email protected] of bel 06 463 600 28.
 • Challenge Tennis Organisatie (CTO) CTO is een samenwerking van Jeroen Wichers, Ruud van der Helm en Hans van Scheppingen, een groep jonge, doch ervaren & enthousiaste trainers. CTO geeft vele trainingen bij clubs in de regio van de Stichtse Vecht, zo ook bij LTCLoenen. Inschrijven gaat via het online CTO inschrijfsysteem, cto.plannedtennis.nl/inschrijven. Hierin kan je jouw voorkeuren voor dag/tijd/groepje aangeven. Dit systeem biedt ook de mogelijkheid om direct te betalen of in 1-3 termijnen via een incasso. Wil je meer weten of heb je nog vragen? Kijk op de website, of mail naar: [email protected].

Indicatie van lestarieven:

 • Jeugd: Rood/Oranje, groepjes van 6 tot 8 kinderen voor 17 weken, 135 Euro per persoon
 • Jeugd: Groen/Geel, 4 kinderen per les voor 17 weken, 205 Euro per persoon
 • Senior: 4 personen, 17 weken, 205 Euro per persoon

NB: Tennistraining is alleen voor leden van LTC Loenen. Mocht je nog geen lid zijn maar welgebruik willen maken van de trainingen, meld je dan eerst als lid aan bij de ledenadministratie.

Blijf op de hoogte
Via onze nieuwsbrief, de website, onze Facebook Pagina en de LTC Loenen ClubApp word je op de hoogte gehouden van het laatste verenigingsnieuws, zoals aankondigingen van wedstrijden, toernooien, evenementen, competitie uitslagen en andere wetenswaardigheden.

Download direct onze ClubApp
We zijn trotse eigenaar van de LTC Loenen ClubApp. Hiermee kun je bijvoorbeeld eenvoudig vanuit huis een baan reserveren. Bekijk bijvoorbeeld op welke baan je speelt of bekijk onder jouw profiel alle wedstrijduitslagen en standen van jouw poule. Wil je op een competitiedag vrijspelen? In het afhangbord in de app zie je in een oogopslag hoeveel teams er die dag thuiscompetitie spelen, en/of er nog een baan vrij is om lekker een balletje te slaan. Daarnaast beschik je altijd over de meest actuele informatie.

Resumerend:

 • Clubnieuws
 • Clubagenda & evenementen
 • Competitie uitslagen/standen
 • Ledenlijst

De LTC Loenen ClubApp kun je downloaden via knltb.club/app. Let op: zoek op Loenen en kies LTC Loenen aan de Vecht. Er is namelijk nog een tennisclub LTC Loenen op de Veluwe. Na het intoetsen van je bondsnummer creëer je via "wachtwoord vergeten" toegang tot de app.

Facebook
We zijn ook te vinden op Facebook (@ltcloenen). Astrid van Dam, een van onze tenniskanjers, beheert deze mooie pagina en daarop vind je alle laatste nieuwtjes, foto's en nog veel meer!

Waaraan kan je meedoen?
De jaarkalender staat in de ClubApp en op de website. In de LTC Loenen jaarkalender tref je aankondigingen aan van de tennis activiteiten.

Activiteiten zijn ondermeer:

 • Openingstoernooi LTCLoenen
 • Jaarlijkse clubkampioenschappen junioren, senioren, dubbel, single en mix
 • Ladies Day
 • Kids-Patat-Tennis, 1 x in de maand op vrijdagmiddag 16-18 uur, clinic door trainers
 • CTO Midsummer Night event
 • Toss Tennis op maandag-en donderdagmorgen van 09:30-11:00 uur, voor meer info bel Joke 0294-234724, Coby 0294-293405 of Wiel 0294-233974
 • Dinsdagavond Mixavond: bevlogen bewegen, borrelen en laat naar bed! Iedereen is van harte welkom om vanaf 20 uur (later mag ook) zijn of haar pasje op de tafel te leggen voor spontane indeling.
 • Verschillende competitie vormen (voor-/najaars, zomeravond, winter en 8/9 competitie)
 • Ons eigen super gezellige LTC Loenen Open! In het clubhuis hangen verder ook aankondigingen van toernooien bij andere verenigingen. Iedereen kan zich hiervoor inschrijven.

Wanneer spelen?
Het tennispark is het gehele jaar van 8.30 tot middernacht geopend. Doordat we naast de 4 gravelbanen ook 4 Probounce banen hebben kan erin principe het gehele jaar gespeeld worden. Alleen in de winter met opdooi zijn deze banen tijdelijk gesloten om schade te voorkomen.In het voorjaar vindt het gebruikelijke onderhoud plaats, dan zijn de banen tijdelijk niet bespeelbaar. Als het ’s avonds donker wordt, kan de baanverlichting ingeschakeld worden. Dit kan de kantinedienst verzorgen, maar is de kantine gesloten, dan kan je dat zelf doen. Het bedieningspaneel zit in het voorportaal. Vergeet als je klaar bent met tennissen niet om de banen te vegen en de lichten weer uit te doen.

Tennisbaan reserveren (afhangen)  
Een tennisbaan reserveren noemen we in tennisjargon: afhangen. Dat komt nog uit de tijd dat je een baan met een kaartje kon “afhangen”. Tegenwoordig gaat het digitaal de clubapp. Met 2-3 personen kun je voor 45 minuten afhangen. Ben je met 4 personen dan kan je voor 60 minuten afhangen.

Banen slepen
Zorg dat je na iedere speelsessie de volledige baan sleept (rondjes van buiten naar binnendraaien). De probounce banen hoeven alleen aan het einde van de avond gesleept te worden. Je mag alleen met tennisschoenen de baan op. Hardloopschoenen en ander schoenen met profiel zijn niet toegestaan. Buiten het feit dat je zelf meer kans maakt op blessures, is het slecht voor de banen. Voor nieuwe leden zijn met name de Toss ochtenden Mixavond goede methode om vrij te tennissen en ander leden te leren kennen.

Introducé meenemen
We nodigen jou als (nieuw) lid vooral ook uit om af en toe een introducé mee te nemen. Je hebt voor een introducé geen apart pasje nodig. Op het digitale afhangbord kan je kiezen voor introducé toevoegen. De kosten hiervoor bedragen €7,50 per introducé per dag. Het introductietarief dient vooraf aan de bar te worden voldaan. Indien er geen bardienst aanwezig is dan graag een briefje met het bedrag neerleggen.

Lidmaatschap bij LTCLoenen
Het lidmaatschap loopt van januari tot januari en wordt ieder jaar automatisch verlengd. Wil je jouw lidmaatschap beëindigen, geef dit dan vóór 1 december van het lopende jaar door. De kosten van het lidmaatschap zijn:

 • Senior leden (vanaf 18 jaar) € 180,-
 • Mini leden (0 t/m 9 jaar) € 90,-
 • Maxi leden (10 t/m 17 jaar) € 110,-
 • Studentenleden € 110,-
 • Slapend lidmaatschap € 25,-

LTC Ledenadministratie
Ilse Leerkamp
06 20720745
[email protected]

Penningmeester
Frank Neijzen
[email protected]
Bankrekening LTC Loenen RABO rekeningnummer: NL36 RABO 0158875222 t.n.v. LTC Loenen in Loenen aan de Vecht

Inning contributie
De inning van de contributie verloopt via KNLTB collect en stuurt namens de club een e-mail met het verzoek de contributie te voldoen. In deze berichten is een link opgenomen. Via deze link kunt u de betaling per automatische incasso of via iDEAL voldoen. Hierbij kunt u aan geven deze betaling in één keer te voldoen of in termijnen (voor gespreid betalen wordt een klein bedrag in rekening gebracht). Voor de aangegeven vervaldatum dient de betaling te worden voldaan. Indien u heeft gekozen voor betaling in termijnen dan krijgt u voor elke vervaldatum een herinnering per e-mail, SMS of brief. De betaling voor de tennislessen verloopt rechtstreeks via de trainer.

Rechten en plichten
De rechten en plichten van de leden zijn opgenomen in de Statuten en het Huishoudelijk Reglement van de vereniging. Deze documenten tref je aan op onze website. Wij verzoeken je goed te controleren of de gegevens, e-mailadres, telefoonnummer en huisadres juist zijn. Dit om te voorkomen dat je belangrijke informatie mist.

Het bestuur en belangrijke vrijwilligers  
De vereniging draait (bijna) volledig op vrijwilligers. Het bestuur bestaat uit 3 leden van het dagelijks bestuur, aangevuld met 2 bestuursleden met een specifiek aandachtsgebied. Daarnaast is er een jeugdcommissie, een verenigingscompetitieleider (VCL-er) en hebben we iemand die de ledenadministratie verzorgt.

 • Parkbeheerder Ernst van Sonsbeek is bij ons in dienst en zorgt ervoor dat het clubgebouw, de tennisbanen en het park er netjes bij liggen.
 • Bestuur Voorzitter Bert van Wijk
 • Secretaris Harry Claessens
 • Penningmeester Frank Neijzen
 • Sponsoring Thomas Broos
 • Parkbeheer Mike Mol
 • Ledenadministratie Ilse Leerkamp
 • Verenigingscompetitieleider (VCL) Henk van der Lans
 • Voorzitter Jeugdbestuur open
 • Website & nieuwsbrief Wietske Tammes en Kim van Rooijen
 • Facebook beheer Astrid van Dam

We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers, dus heb jij tijd/zin om hieraan een bijdrage te leveren, laat het ons weten. Het is een mooie manier om de club en zijn leden beter te leren kennen. 

Competitie
Alle leden kunnen deelnemen aan de verschillende competities van de KNLTB met voor elk wat wils. Voor de beginnende/onervaren spelers is er de 8/9-competitie op de donderdagavond. Daarnaast is er de voorjaarscompetitie, de zomeravondcompetitie, de najaarscompetitie en voor de die-hards de wintercompetitie. Binnen deze competities wordt er onderscheid gemaakt naar landelijk en regionaal en daarbinnen weer naar spelniveau. Aanmelden voor een competitie loopt via de verenigingscompetitieleider (VCL) met het betreffende formulier beschikbaar via mail, website en ClubApp. In juni kan je je opgeven voor de najaarscompetitie, in augustus/september voor de wintercompetitie, in november/december voor de voorjaarcompetitie en in januari/maart voor de zomeravondcompetitie. Alle informatie over de competitie (soorten, reglementen, spelregels, de geschiedenis van, etc.) is o.a. te vinden op www.KNLTB.nl, www.CentreCourt.nl en www.tenniskids.nl.

Natuurlijk kan je de VCL ook altijd een vraag stellen, die hij graag zal beantwoorden.

Bardienstplicht
Ieder lid van LTC Loenen, tussen 18 en 75 jaar, heeft minimaal 1 bardienstverplichting per jaar (compentitiespelers hebben 2 bardienstverplichtingen). Naast sportief bezig zijn op onze tennisbanen vinden we de sociale aspecten rondom het sporten namelijk minstens zo belangrijk. Als bestuur willen we graag dat leden zelf hun bardienst uitkiezen. Dit om enerzijds zoveel mogelijk problemen te voorkomen maar anderzijds ook om te voorkomen dat onze vrijwilligers veel tijd kwijt zijn met inplannen en coördineren van bardiensten. Deze tijd spenderen we immers liever aan acties die de club verder verbeteren. Help mee en plan daarom direct nu je bardienst(en) in. Hieronder vind je de spelregels voor de bardienstplicht.

Spelregels bardienst
Leden tussen de 18 en 75 jaar hebben 1 bardienstverplichting per jaar. Competitiespelende leden hebben 2 bardiensten per jaar. Een bardienst kun je plannen op: mijn.knltb.club. Dit kan zodra je jouw bondsnummer hebt ontvangen. Is een dienst eenmaal gepland (door jou of door ons), dan kun je deze niet meer annuleren of verplaatsen. Ben je alsnog verhinderd op deze datum, dan moet je zelf ruilen of de bardienst afkopen. Hoe je dit kunt doen lees je op onze website bij www.ltcloenen.nl/bardienst_veelgestelde_vragen

Ben je te laat met afkopen of kom je niet opdagen, dan betaal je een boete van €75,-. Alle regels en uitgebreide instructies kun je vinden op onze website: ltcloenen.nl.

Betaalwijze in de kantine  
Om zo min mogelijk geld in de kantine te hebben, wordt er verzocht om zoveel mogelijk met pin te betalen.  

Sponsoring  
De club werkt met sponsordoeken van betrokken ondernemers, bedrijven, instanties en individuen die graag iets extra’s willen betekenen voor de club. Onze banen zijn inmiddels goed behangen, maar er is nog enige plek. Aanschaf reclamewinddoek bedraagt 400 euro eerste jaar, en 200 euro voor de 3 jaar daarna. Verder is het mogelijk voor sponsoren om aan een of meerdere toernooien op LTC Loenen een financiële of fysieke bijdrage te leveren. 

Wist-u-dat

 • De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) al jaren de tweede sportbond van Nederland is met zo’n 625.000 leden?
 • De KNVB, voetbal, is de grootste bond, met één miljoen leden.
 • Tennissen een sport is voor alle leeftijden? Het maakt niet uit hoe oud je bent als je begint!
 • Tennissers relatief weinig blessures oplopen door het sporten?
 • Er zoiets bestaat als het tennisvirus? Zin om een aantal toppers in de omgeving in actie te zien?Doe dan mee of kom langs op ons super gezellige Open Toernooi in juli!

Informatie bronnenKNLTB
Naast onze eigen informatiekanalen is er volop tennisnieuws te vinden op bijvoorbeeld www.knltb.nl. Meld je op de site van de KNLTB aan voor de MijnKNLTB-nieuwsbrief. Deze verschijnt zo’n acht keer per jaar met allerlei informatief tennisnieuws en aanbiedingen van de sponsors van de bond.

 

Ga vooral lekker en vaak tennissen. Tot snel op de baan en veel plezier

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 294 233 945

Adres

Rijksstraatweg 180
3632 AJ Loenen aan de Vecht

KVK-nummer

40478649