De laddercompetitie

Doe jij ook mee aan de laddercompetitie? De laddercompetitie is niet alleen een mooie manier om jezelf sportief te meten met anderen, maar ook een uitstekende manier om beter te gaan tennissen, andere leden te leren kennen en tennismaatjes te vinden. Het zorgt voor nog meer binding binnen de club!

 

Uitleg

Wat is de laddercompetitie? 
Bij een laddercompetitie dagen spelers elkaar uit voor een wedstrijdje tennis. De lager geplaatste speler daagt een hoger geplaatste speler uit en als de uitdager wint, stijgt zijn positie op de ladder. Je positie op de ladder bepaalt aan het einde van het seizoen wie de laddercompetitie wint.

Welke competitie wordt gespeeld?
Dit jaar is besloten om een Dames en Heren Enkel te spelen in de speelsterkte 6-9

Hoe meld ik mij aan?
In de Club App bij ‘Spelen’ vind je onder de tab ‘Wedstrijden’ de ‘Laddercompetitie’. Klik erop en je vindt de beschikbare competities waarvoor je je kunt inschrijven en de competities waarvoor je je hebt ingeschreven (onder ‘Mijn competities’).

Hoe werkt het?
In de KNLTB Club App kan je je inschrijven voor de laddercompetitie, spelers uitdagen, een baan reserveren, de uitslag invoeren en je positie op de ladder bekijken. Gebruik je de Club app nog niet, download deze dan in de app store. Na het downloaden van de KNLTB Club App, ga je naar de balk onderin de app, tik op spelen en tik vervolgens bovenin op wedstrijden. Als alles goed is gegaan, dan zie je ook een blokje genaamd “ladder”. Je kan voor een uitdaging kiezen uit 4 spelers die boven je staan in de ladder. Je daagt één van deze clubgenoten uit en doet een voorstel om te gaan spelen.Vergeet niet bij het plannen van een wedstrijd ook via de ClubApp een baan te reserveren!!!!Na afloop voer je de uitslag in de Club App in. Er zijn geen kosten verbonden aan de inschrijving en de spelers zorgen zelf voor de ballen. 

Tot wanneer loopt de competitie?
De laddercompetitie loopt tot 31 december 2023. 

 

Regels

Speelduur en stijl
Je speelt 1 uur, inclusief 5 minuten inspelen. Je telt de games gewoon door. Elke gewonnen game levert je een punt op.

Westrijdduur
Je speelt met elkaar een wedstrijd van een uur. Om dat mogelijk te maken heeft het bestuur besloten om voor de ladderwedstrijden te accepteren dat je de baan reserveert met 4 personen. Daarmee krijg je precies de benodigde speeltijd. Als je laddert, reserveer dan dus een baan voor 4 personen!

Hoe daag ik een speler uit?
Je kunt spelers uitdagen via de ranglijst van de Laddercompetitie. Je kunt alleen de speler/het team uitdagen die tot 4 posities boven jezelf genoteerd staan in de Ladder, dus de oranje gekleurde. Zorg dat je de wedstrijd binnen 7 dagen na het uitdagen hebt gespeeld. 

Mag je meerdere uitdagingen versturen?
Nee, het is de bedoeling dat de lopende uitdaging eerst is afgehandeld vóórdat je een nieuwe uitdaging verstuurd.

Waar voer ik uitslagen in?
Na afloop van de wedstrijd voer je in de Laddercompetitie’ onder ‘Wedstrijden’ de uitslag van de wedstrijd in. 

Hoe kan ik mijn positie op de ladder zien?
In de Club App bij ‘Spelen’ vind je onder de tab ‘Wedstrijden’ de ‘Laddercompetitie’. Onder ‘Mijn competities’ vind je de Laddercompetitie en de Ladder hiervan staat onder het tabblad ‘Ranglijst’. Je positie op de ladder stijgt naarmate je meer wedstrijden hebt gespeeld en gewonnen. Je kunt dan telkens weer nieuwe spelers uitdagen tot je de top van de ladder hebt bereikt.

Wat als een speler geblesseerd raakt tijdens de wedstrijd?
Dan heeft de tegenpartij gewonnen en wordt een eindstand van 1-0 ingevuld.

Wat als een speler niet reageert op email?
Klik op 'Mijn wedstrijden' en 'Annuleren' en selecteer de speler die niet reageert.

Wat als de score niet op tijd is ingevuld?
Als er geen score is ingevuld zakt de eerstgenoemde speler 1 plek. Probeer dit te voorkomen door op tijd de score in te vullen.

Wat als een speler niet kan spelen op de voorgestelde dag?
Je kunt samen beslissen een wedstrijd uit te stellen door een nieuwe speeldatum te registreren. Anders registreer je 'Annuleren' en selecteer je de andere speler. Je mag van de eerstgenoemde speler verwachten dat deze minimaal 3 dagen (72 uur) voor de voorgestelde dag een uitnodiging heeft gestuurd. De eerstgenoemde speler mag van de andere speler verwachten dat deze binnen 2 dagen (48 uur) reageert.Wat als beide spelers niet op de voorgestelde dag kunnen spelen en geen andere afspraak kunnen maken?Je kunt een wedstrijd later inhalen door een nieuwe speeldatum te registreren. Anders registreer je 'Annuleren' en selecteer je beide spelers.Alleen de resultaten van officiële wedstrijden tellen mee voor de ladder. Resultaten van wedstrijden die door spelers onderling worden georganiseerd kunnen niet worden geregistreerd.

Aanvullende regels:
1. De aanmeldingen worden op volgorde van rating in de ladder geplaatst. De speler met de hoogste ranking start dus bovenaan.
2. Wanneer je iemand hebt uitgedaagd en niet hebt gewonnen, mag je niet direct dezelfde speler weer uitdagen. Hier moet minimaal twee weken, óf een andere ladderwedstrijd tussen zitten. Hetzelfde geldt wanneer je uitgedaagd bent en verloren hebt.
3. Komt één van de spelers zonder bericht niet opdagen, dan heeft hij verloren. Dan heeft de tegenpartij gewonnen en wordt een eindstand van 1-0 ingevuld.

Andere vragen?
In geval van verdere vragen graag even via whatsapp contact zoeken met de coördinator van de ladder competitie, Marcel Burger, op telefoonnummer 0624737961

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 294 233 945

Adres

Rijksstraatweg 180
3632 AJ Loenen aan de Vecht

KVK-nummer

40478649